Peberfrugter der er ovnbagte hvorved deres naturlige sødme udvikles, hvilket passer godt til salte kapers og ansjoser
Ingredienser
4 peberfrugter; gule. røde og eller orange, blot ikke de grønne
1 lille glas ansjoser
Store kapersbær eller evt saltede kapers som skylles og afdryppes inden brug. Saltede kapers fås på glas og er bedre end de alm kapers i lage.
lidt merian eller oregano, gerne friskt (hakket)
2 spsk olivenolie
friskkværnet peber
Tilberedning
1. Rens peberfrugterne og skær dem i både, læg dem i et smurt ovnfast fad.
2. skær ansjoserne over pålangs og læg 1-2 stykker på hvert stykke peberfrugt
3. Læg 1 kapersbær eller lidt saltede udvandede kapers på hvert stykke peberfrugt og dryp med olivenolie
4. Peberfrugterne bages utildækket i ovnen ved 180 C i 20-30 minutter, de skal gerne være lidt sorte i kanten.
5: krydres med friskkværnet peber og serveres varme eller kolde (stuetemperatur)
Bemærkninger
Let at lave, brug alle farver i peberfrugter men undlad de grønne da de er for skarpe i smagen. Ansjoserne kan udelades hvis man ikke kan lide dem, men da det er små stykker der bruges bemærker man dem dårligt, de er blot med til at give retten karakter