rejer med citron & persille

Rejer med persille og citron

Rejer med persille og citron

En let-lavet skaldyrs Tapas eller forret med store flotte rejer (Rose rejer, Grønlandske rejer eller evt Tiger-rejer)

Ingredienser

500 g store,hele, upillede rejer

1 spsk rødvinseddike

4 store kviste persille, gerne glatbladet (men ikke strengt nødvendigt)

friskpresset citronsaft (1-2 citroner)

2 citroner i halve til serveringen, evt citronbåde

2 spsk olivenolie

salt og peber

Tilberedning

1. Er rejerne allerede kogte (røde) tøs de op, rengøres og hovederne brækkes af.

Er rejerne ukogte (grå) koges de i ca 2 dl vand tilsat salt i en kasserolle. Vandet bringes i kog og rejer, vineddike og hakkede persillestilke tilsættes og det simrer 2-4 minutter, Der omrøres så rejerne holdes nede i vandet og de koges til de er hvide og faste i kødet, skallens farve skifter normalt til rød

2. Rejerne lægges i et fad eller en flad serveringsskål.

3. Lidt af kogelagen tilsættes citronsaft, olie og hakkede persilleblade og hældes over rejerne

4. Rejerne marinerer i skålen i ca 20 minutter

5. Serveres med halve citroner/citronbåde og papirservietter /vådservietter samt en skål til de tomme skaller

Bemærkninger

Hold øje med rejerne hvis du koger dem selv, så man stopper kogningen inden de koger helt ud, de skal dog være faste i kødet for at være gennemkogte.

Det griser når man piller dem ved bordet, men de tager sig bedst ud hvis de serveres upillede.

Køber man kogte rejer koger man lidt vand eller fiskebouillon sammen med persillestilkene og citronsaft og hælder det over de optøede (kogte) rejer som så marinerer i 20 minutter eller mere inden servering

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/rejer-med-persille-og-citron/