_DSC0101A

Spansk Tortilla

Spansk Tortilla

En enkel spansk tortilla som kan bruges både som tapas, som forret og som hovedret

Ingredienser

300 g kartofler

2 små løg

1-2 dl olivenolie

3-4 æg

salt og peber

lidt purløg

evt lidt hel eller stødt fennikel

Tilberedning

1. Pil løgene og og hak dem relativt fint.

2. Rengør kartoflerne som skæres i grove stykker (om kartoflerne skal skrælles afhænger af årstid og udseende)

3. Opvarm olien i en dyb pande og "kog" løg og kartofler heri til de er møre.Rør jævnligt i panden og vend kartofler så de bliver sprøde og brune på alle sider.

4. krydr blandingen med salt og peber

5. Tag kartoflerne af panden og læg dem i en skål på fedtsugende papir

6. Pisk de udslåede æg og rør småtskåret purløg samt evt fennikel i blandingen.

7. Rør kartoffelblandingen i æggeblandingen

8. Kasser olien på panden og tør panden af.

9. Opvarm panden og hæld lidt frisk olie på, steg derefter ægge-/kartoffelblandingen, det skal gerne syde og boble 8-10 minutter. Herefter vendes "tortillaen" vha en tallerken og steger færdig 5-6 minutter på den anden side.

10. Sluk for panden og lad tortillaen blive derpå mens den afkøler lidt inden den skæres ud i trekanter og spises

Bemærkninger

Som Tapas serveres tortillaen i små trekanter, som selvstændig forret gerne portionsanrettet med en salat. Som hovedret kan der serveres både salat og et par skiver lufttørret skinke, og/eller chorizo Tortilla kan spises både varm g kold, men smager bedst hvis den ikke er køleskabskold

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/spansk-tortilla/