laks på kartoffel

Små ristede kartofler med laks

Ovnbagte kartofler med røget laks

Forberedelsestid 20 minutes

Tilberedningstid 20 minutes

Portionsstørrelse 4-5 personer som tapas

En velsmagende lille tapas som er enkel at tilberede.

Ingredienser

8-10 små ensartede kartofler

2 spsk olivenolie

½ dl dijon-sennep

½ dl mayonaise

4-5 skiver røget laks (100 g)

salt og peber

dildkviste

Tilberedning

1.Skrub kartoflerne rene og halvér dem. Hvis de er meget runde skæres et lille stykke af så kartoflerne kan stå "på foden" med den overskårne side opad.

2. Hæld olivenolien i et ovnfast fad, sæt kartoflerne i fadet og bag dem ved 225 gr. i 15-20 minutter til de er gennemstegte og har fået lidt farve.

3. Rør en "dijonnaise" ved at røre dijonsennep og mayonnaise sammen.

Lad kartofler køle af, salt dem og læg dijonnaise i en klat på hver halve kartoffel

4. Skær laksen i passende stykker og fordel på kartoflerne

5. Pynt med dildkviste og giv til sidst friskkværnet peber

Bemærkninger

Små kartofler er det pæneste men større kartofler kan selvfølgelig også bruges til retten. Bagetiden skal blot forøges så kartoflerne både er gennembagte og har fået lidt farve

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/364/