En frisk og sommerlig dessert
Ingredienser
1 kg rabarber
3/4 liter vand
ca 175 g sukker (kommer lidt an på hvor sure rabarberne er - det smager man sig frem til)
½ vanillestang
Suppen:
2-3 spsk jævningspulver til 1 liter saft (inkl non-oxal - er der ikke det i jævningspulveret tilsætter man det selv)
1 dl koldt vand til at opløse pulveret i
Tilberedning
Rabarberne renses og skæres i mindre stykker (foden behøver man ikke skære af, blot rense den, den bidrager til smagen)
Rabarberne dækkes ved vand og koges under låg i ca 20 min sammen med den flækkede vanillestang til rabarberne er helt udkogte.
Saften sies og man måler hvor meget der er. Man kan skrabe vanillekornene ud af vanillestangen og tilsætte til suppen, det ser pænt ud med vanillekornene i suppen.
Ca 3/4 liter siet saft sødes med ca 175 g sukker (efter smag) og bringes i kog. Rabarbergrøds-jævningen udrøres i den ene dl koldt vand.
Når saften koger slukker man for rabarbersuppen, tager den af kogepladen og rører jævningen i under kraftig omrøring (koger man på det bliver grøden "lang")
Afkøles i køleskab og serveres med en kugle vanilleis og evt et citronmelisse- eller mynteblad til pynt. Man kan også bruge et blad af en spiselig duftpelargonie - f.eks den klassiske citrongeranium.