FiskesuppeMedMuslinger

Fiskesuppe

Fiskesuppe

Cremet fiskesuppe med grønsager, fisk i tern og muslinger.

Retten er en af vore favoritter i sommerhuset. Fiskesuppen er tænkt som en forret, men det sker at vi anvender fiskesuppen som en hovedret i stedet.

Ingredienser

1 liter fiskefond.

1 knivspids safran

2 fed hvidløg (moset)

1 tsk dijon sennep

3 gulerødder

1 pastinak eller persillerod

1 porre

1/4 selleri

en smule frisk timian

2 - 3 forskellige slags fisk (500 g ialt)

2 dl kaffefløde

salt og peber

Tilberedning

Fiskefonden koges op med safran og smages til med hvidløg og dijon sennep. Grønsagerne skæres i passende tern og porren i ringe. Urterne samt lidt timian tilsættes i suppen. suppen bringes til at koge ca 2 minutter.

Fisk skæres i tern og koges for sig selv i lidt fond og evt lidt hvidvin. Fisken koges ved svag varme i 2 - 4 minutter. Kammuslinger kan koges i samme gryde.

Vælges blåmuslinger koges disse for sig selv i saltet vand.

Suppens jævnes med fløden. Evt jævnes yderliger med lidt majsmel.

Suppen portionsanrettes i dybe tallerkner. Fisk og muslinger placeres forsigtig i tallerknerne med suppe.

Bemærkninger

Server et stykke godt brød til suppen.

En god hvidvin passer godt til. Typisk en riesling. Selv foretrækker vi en pinot gris med den fyldige og cremede smag. Favoritten er en Pinot gris grand cru fra Pierre Sparr.

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/fiskesuppe/