lussekatte

Lussekattor (svenske lucia-brød)

Lussekattor (svenske lucia-brød)

Her er en opskrift på Lussekattor som jeg fik af en svensk bager under mit 8 måneder lange ophold i Sverige i 2015.

Ingredienser

Fordej:

5 dl mælk

500 g hvedemel

40 g gær

200 g sukker

1 g safran som er trukket i cognac, whisky eller lignende ( se evt http://sarabakar.se/blog/2011/12/08/saffranspasta/)

Slutdej:

• 1 tsk salt

• 500 g hvedemel

• 200 g smør , rum-/stuetemperatur

Tilberedning

1. Fordej

Bland mælk, hvedemel, gær, sukker og saffran-pasta til en ensartet blød dej og lad den hæve ½-1 time til det er begyndt at boble.

2. Efter første hævning:Tilsæt hvedemel og salt til fordejen og ælt til det er en sej og elastisk dej.

3. Bland smørret i dejen lidt efter lidt

4. Form dejen til lusseboller, dekorer evt med rosiner og lad lussekatterne hæve ca 1 time

5. Efter hævning pensles brødene med lidt sammenpisket æg inden bagning.

6. Bag lussekattorne ved 210 gr C i 6-8 minutter

Bemærkninger

Brødene er både søde og fede så de egnede som en slags "kage" til afslutning af morgenbordet, eller til eftermiddagskaffe

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/lussekattor-svenske-lucia-broed/

overskåren lussekat