Cæsar-salat efter Susanne Wennicke

Opskriftsbeskrivelse:

Her er så opskriften på Cæsar salat (i henhold til “New York Cookbook by; Molly O’Neill” (tsp er teaspoon, tabsp er tablespoon)):

Ingrediensliste:

1/4 tsp salt

1/4 tsp freshly ground black pepper, or more to taste

2 tabsp white wine vinegar

2 tabsp fresh lemon juice

1 clove garlic, peeled and smashed

½ tsp Dijon Mustard

1 tsp Worchestershire sauce

2 anchovies, minced

1 eeg yolk

½ cup extra-virgin olive oil

1 head romaine lettuce, rinced, dried and torn into bit-sized pieces

½ cup crisply fried chopped bacon

½ cup freshly grated Parmasan cheese

1 cup croutons (se note)

Tilberedning:

1. In a large bowl, combine the salt, pepper, vinegar, lemon juice,

garlic, mustart, Worchestershire, anchovies, and egg yolk. Whisk until

frothy. Continue whisking while drizzling in the olive oil.

2. add the lettuce, bacon, cheese and croutons, toss quickly, and serve.

Note: For the croutons, plase a slice of garlic in 2 tabsp of

extra-virgin olive oil and let sit for an hour or so. Cut enough crusty

white bread into ½-inch cubes to equal 1 cup. Saute the bread over

medium heat in the fragant oil until toasty brown.

Bemærkninger:

Min note: Opskriften er til 4, men så er der også rigeligt.

Det kan på visse årstider være svært at få Romaine-salat, i stedte kan bruges  en blanding af Iceberg (fordi det knaser) og f.eks. rød krølsalat eller egeblad som pynter og smager af lidt mere.

Jeg plejer at lave croutonerne selv – det er langt det bedste (men i en snæver vending kan de færdige bruges). Skal man spare tid er Svansøe Cæsar dressing ikke så dårlig, jeg bruger hellere færdig dressing og hjemmelavede croutoner end omvendt. Det er vigtigt atParmasan osten er ny-revet/flaget – det går slet ikke med  “pulver-Parmasan”

Dressingen er forholdsvis sur – men det passer godt til det fede bacon.

Man kan  første gang vælge at bruge lidt mindre citron eller eddike, så du kan finde din egen stil.