Bruchetta med cherry-tomater

Opskriftsbeskrivelse:yderst delikat og enkel forret
Ingrediensliste:
  • Blommetomater
  • 1 rødløg
  • hvidløg
  • frisk basilikum
  • raps- eller god olivenolie
  • salt og peber
  • revet ost , f.eks cheddar eller en af de svenske hårde oste (Nettos revne “Herregård” fra Løgismose  er et godt og nemt  bud)
  • skiver af godt brød
Tilberedning:

Skal helst laves dagen før, hvis muligt.
Blommetomaterne udkernes og skæres i små tern (ca. på størrelse med en lillefingernegl) puttes i en skål. rødløg, hvidløg, basilikum hakkes fint og blandes deri. olien tilsættes, og det hele blandes godt. Undgå at røre det sammen, kun vend det, ellers bliver det smattet. Salt og Peber tilsættes efter smag, men der skal ikke ret meget i. Det hele stilles i køleskabet i ca 1 døgn.

Tages ud 1-2 timer før servering så det ikke er vildt koldt.

Brødet skæres i passende størrelser, varmes i ovnen, til det er sprødt, put derefter Bruchettaen på brødet. Drys revet ost over og stil det i en 200 grader C varm ovn i ca. 10 minutter til osten er smeltet, den skal ikke tage meget farve.

Bemærkninger:

Det er en yderst delikat og enkel forret. Jeg mener personligt at tomatstykkerne skal skæres relativt småt (1/4 cherrytomat).