Savojkål med æbler

 

Ingredienser:
  • 1 savojkål
  • 2 dl grønsagsbouillon – anden bouillon kan bruges (okse, kylling)
  • 2 – 3 æbler
  • Bredbladet persille – grofthakket
  • 50 g smør
  • Groftkværnet peber
  • Evt. salt
Tilberedning:

Fjern de yderste blade fra savojkålen. Flæk den i kvarte. Skær så bunden/stokken stadig hænger fast på bladene. Flæk de kvarte en gang til, så der er 8 stykker kål, som stadig hænger fast i stokken. I en stor gryde koger du kålen i bouillonen. Væsken skal næsten koge helt væk. Tag gryden af bluset. Skær æblerne i tern, smid kernehuset ud, og rist æblerne på en pande i olivenolie. Tilsæt de varme æbler i gryden. Sving smørret i under middelvarme. Drys med bredbladet persille og groftkværnet peber. Smag til med salt.

Bemærkninger:

Server alene med groft brød eller sammen med et stykke kylling.

Kan bruges både som frokostret og som grønt tilbehør til middagsret.