lady og vagabonden 2

Pasta a/la italienske kødboller

Pasta a/la italienske kødboller

Opskriften har jeg fået fra Lady og Vagabonden – eller nærmere bestemt, ham den tykke kok, som står i døren og spiller på sin harmonika.

Ingredienser

Kødboller

•500 g hakket oksekød

•1 æg

•2 spsk. mel

•2 fed hvidløg

•1 løg

•Havsalt og peber

Tomatsauce:

•500 g tomater – grofthakket

•1 dåse tomater

•1 løg – i tern

•4 fed hvidløg – skåret i skiver

•4 - 6 kviste timian

•3 stængler bladselleri i 1 cm tykke skiver

•Olivenolie, havsalt og peber

Tilberedning

Sæt en gryde vand på blusset. Bland oksekød med hvidløg, løg, æg, mel, salt og peber sammen i en skål. Lav små boller af farsen, og kog dem 3 min. i gryden med vand. Så koger de færdig i tomatsovsen senere.

Begynd med at gøre grøntsagerne i stand. I en stor bredbundet gryde varmes olivenolie op.

Tilsæt løg og hvidløg – lad det sautere til løgene er klare, uden at blive brændte.

Tilsæt herefter tomater, dåsetomater og timian. Lad det småboble i 10 min.

Blend saucen med en stavblender. Tilsæt kødbollerne og bladsellerien. Lad det simre i 15 min.

Smag til med salt og peber. Server med pasta.

Bemærkninger

Det er en dejlig ret og typisk italiensk bondekøkken. Med masser af smag fra tomater, hvidløg, timian, og en gang revet parmesan ud over kødbollerne, skulle der gerne være en succes i hus – eller i baggården, alt efter hvor man ønsker at spise.

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/186/

lady og vagabonden serveret