126

Sej med æblestykker og selleri mos

En lækker fiskeret som serveres portions-anrettet. Retten kræver lidt forberedelsestid men er ikke så kompliceret at lave.

Ingrediensliste:
  • Selleri (knold)
  • Kartofler
  • 1-2 løg
  • Æble
  • Eddike (gerne æbleeddike) eller citron
  • Filet af sej eller tilsvarende
Tilberedning:

En(knold) selleri bages i en ovn ved 190 grader i ca 2 timer. Er det en stor selleri tager det evt ½ time længere. Når konsistensen inden i er blevet blød skæres sellerien over og stykker graves ud med en ske. Stykkerne moses enten med piskeris, stavblender eller evt bare en gaffel. Sellerimosen kan evt laves på forhånd og brunes let i olie eller smør umiddelbart inden servering. 1-2 store kartofler per person rives groft, skylles og afdryppes. De revne kartofler blandes med hakket løg og steges som røsti på en pande ca 25 min. Når kartoffelblandinger er lagt på panden trykkes det hele godt sammen med en paletkniv og steges ca 10 min. Kartoffelkagen vendes vha en tallerken eller et grydelåg, “kagen vendes ud på en tallerken og skubbes tilbage på panden igen, nu med den stegte side opad. Kartoffelkagen skæres i passende stykker når den skal anrettes på tallerknen. Et æble skære i fine små tern. Æblerne lægges i en lille skål og overhældes med æbleeddike eller evt citron. Herved forhindres brunfarvning og samtidig forstærkes den friske smag. En filet af sej eller tilsvarende skæres i passende portionstykker. Stykkerne bages i ovnen på et fad. Det er en fordel at placere stykker på bagepapir i et fad. Bagetid ca 12 min ved 200 C Når fisken er klar til servering anrettes den portionsvis på tallerkener. Der garneres med æblestykker på fisken og der placeres sellerimos og et stykke kartoffel-rösti på tallerkenen. Pynt evt med lidt dild.

Bemærkninger:

En god Riesling fra Alsace er et yderst velegnet valg til denne ret