appelsinmarmelade under kogning

Appelsinmarmelade efter Mette Chr.

Appelsinmarmelade efter Mette Chr.

En dejlig appelsinmarmelade som adskiller sig fra både de alm danske (råsyltede og de kogte) og de engelske bitre typer. Marmeladen minder i konsistens om de engelske men har ikke den bitre smag af skaller som er karakteristisk for de engelske.

Ingredienser

1 kg økologiske appelsiner eller ca. 6 stk.

5 dl vand

500 g syltesukker eller almindeligt sukker

1/2 vaniljestang (kan udelades, men giver en dejlig smag til appelsinerne)

Tilberedning

Start med at skrælle de økologiske og usprøjtede appelsiner med enten en kartoffelskræller eller andet, der kan skrælle skallen af. Tag så meget af det hvide af skallerne som du lige kan, så bliver marmeladen mindre bitter. Skær eller hak skrællerne i fine strimler. Skrællen skal herefter koges i vandet (5 dl.) i cirka 15 min.

Herefter skal du fjerne de hvide hinder fra appelsin kødet, det er vigtigt at fjerne så meget som muligt, da marmeladen ellers kan blive lidt bitter. Skær appelsinerne i små stykker, og kom dem i gryden sammen med de kogte skræller og vaniljekornene. Smid gerne vaniljestængerne i sammen med de andre ingredienser, så får du mere ud af vaniljen. Det skal koges under låg i ca. 30 min. Tilsæt nu syltesukkeret (eller almindeligt sukker) og lad det hele koge videre uden låg i 25-30 min alt efter, hvor tyk du ønsker marmeladen.

Marmeladen kommes til sidst i skoldede glas, mens den (marmeladen) stadig er varm. Tag evt de udskrabede vaniljestænger op inden, du putter dem på glas.

Bemærkninger

Marmeladen er rigtig god til ost. Den er enkel at lave, men det er lidt bøvlet (læs meget tidskrævende) at få alt det hvide skåret af skrællerne

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/appelsinmarmelade-efter-mette-chr/

 

 

appelsinskrællerappelsinskrællerappelsinstrimlerappelsinmarmelade efter MChr