pepparkaker dej 2

Svenske pepparkaker

Svenske pepparkaker

RIGTIGE svenske pepparkaker efter svensk opskrift. Opskriften har jeg fået af prøvebageren Magnus Jörnegren som har fået den fra sin farfar (som også var bager)

Ingredienser

4 dl / 360 g sukker

2 dl / 250 g mørk sirup

2 dl vand

250 g smør

2 spsk / 7,5 g kanel

1½ spsk / 8,5 g knuste nelliker

1½ spsk / 8,5 g kardemumme

1 spk / 6 g knust ingefær

13 dl / ca 850 g mel + lidt ekstra til udrulning

1 tsk / 6 g bikarbonat (=Natron)

Glasur:

1 æggehvide

2 dl flormelis

evt 2 ml eddike (12%) (kun hvis kagerne skal kunne hænge som dekoration)

Tilberedning

Dag 1:

Varm sukker, sirup og vand i en kasserolle og lad det koge up. Herefter stilles kasserollen til side og man venter ca 15 min.

NB: Vær FORSIGTIG. Man SKAL holde øje med lasserollen under opvarmningen - pludselig stødkoger det og man har sirup OVER DET HELE:

Del smørret i mindre stykker og læg det i en skål. hæld krydderierne i og derefter den varme (let afkølede) sukkerblanding og rør rundt således at smørret smelter og det hele blandes til en ensartet masse. Lad blandingen køle af men rør rudt i det med jævne mellemrum

Afmål melet og tilsæt bikarbonaten (natron), rør i det med en gaffel til det hele er ordentligt blandet. Hæld melblandingen i skålen med smørret og bland det sammen til en løs dej. Dæk skålen med plastfolie og lad dejen køle af i køleskab til næste dag.

Dag 2:

Tag en del af dejen og rul den ud på et meldrysset bord eller direkte på bagepapir på en bageplade. Stik pepparkagerne ud med forme og fjern den tiloversblevne dej.

Bag pepparkagerne ved 190 gr midt i ovnen i ca 5 minutter, hold øje med dem så du får dem ud inden kanterne brænder.

Lad pepparkagerne køle af på et stykke fedtsugende papir inden du evt dekorerer dem med glasur.

Glasur:

Bland æggehvide med flormelis og og eddike. Rør det grundigt til en jævn, hvid, blank glasur - gerne med elpisker. Glasuren skal være så stiv at den ikke falder ud af skålen når man vender bunden i vejret på skålen.

Det er kun nødvendigt at tilsætte eddike til glasuren hvis kagerne skal bruges som dekoration , f.eks hænge lodret, her hjælper eddiken på at glasuren bliver hårdere og ikke falder af..

Fordel evt glasuren i flere små skåle og farv den med forskellige farver

Fyld en "spidspose" eller en glasursprøjte med glasuren og dekorer kagerne. Lad glasuren størkne helt inden du flytter kagerne over i en kagedåse.

Bemærkninger

PAS PÅ når du koger sirup og sukker, det sprutter lige pludseligt så det er klogt ikke at vende ryggen til kasserollen. Her bør man holde små børn på afstand da det flydende sukker er glohedt!

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/svenske-pepparkaker/

 
glasur til pepparkaker 2