image

Bøf Bombay efter Sussie

Bøf Bombay, efter Sussie

En enkel gryderet som serveres med ris og små skåle med diverse kokosmel, chutney (se opskrift eller brug mango-chutney) og diverse andet tilbehør efter smag, men selvfølgelig med bananmosen. Små syltede løg, Chutney, Peanuts, eller hvad man nu synes...

Ingredienser

1 kg skært oksekød i tern

2 store løg

tomatpure

karry, paprika, stødt ingefær

salt og peber

2 laurbærblade

1/4 l fløde

"Banan-mos":

1 dåse moset ananas, eller evt ananas-stykker

½ pakke rosiner

4-5 bananer

Tilbehør: Små skåle med f.eks

små syltede løg

rosiner eller anden tørret frugt (tranebær, tørrede papaya-tern eller lign.)

kokos

saltede peanuts

mango chutney

Hjemmelavet chutney (efter opskriften på mettemor)

Tilberedning

Gryderetten:

Skær oksekødet i tern på ca 2 x 2 cm, vend det i karry og drys det med salt, peber og ingefær.

brun kødet i en gryde og når det har taget farve blandes en spsk mel ned til kødet. tilsæt et par spsk tomatpure, laurbærblade og lidt bouillon eller vand så det lige akkurat dækker kødet. Kom låg på gryden og lad det små-snurre i ca 3 kvarter. Herefter hældes de fint skivede løg ned i gryden sammen med fløden og retten koger videre indtil kødet er mørt (20-30 minutter afhængigt af hvilket kød der er brugt)

Bananmos:

Kog ananas, skiveskårne bananer og rosiner sammen på en pande til at er kogt sammen til "en grød" og server dette sammen med retten

Retten serveres med løse ris og "banan-mosen" samt små skåle med diverse (stærke) sager til at drysse ovenpå retten på tallerkenen.

Bemærkninger

En meget populær gryderet fra Sussie's køkken. Retten er brugt til utallige fødselsdags-middage, både i min egen barndom men så sandelig også til Helles og Jespers fødselsdage. Når Mikkel bliver lidt ældre må farmor præsentere ham for Bøf Bombay. Tilføjelse 15.11.15. Nu ved jeg at Mikkel også synes godt om retten - bare ikke kødstykkerne er for store!

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/boef-bombay-efter-sussie/

image