Bøf Bombay

Oprindeligt Sussi´s opskrift, nu modificeret af Mette

Opskriftsbeskrivelse:

En særdeles populær ret i familien. Den minder i sin karakter som et mini ristaffel med flere former for tilbehør.

Utallige gange har børnene valgt denne ret som fødselsdagsmenu.

Ingrediensliste:
  • 750 g kg oksekød i tern
  • 2 store løg
  • Evt 250 g champignon
  • Tomatpure (evt 1-2 dåser tomatpasta i stedet)
  • Karry, paprika, stødt Ingefær
  • Salt og peber
  • Bouillon (eller vand)
  • ¼ l flødeBanan-tilbehør:
    • 4-6 bananer
    • 1 dåse ananas i stykkker
    • Rosiner, ca. ½ pakke

Tilberedning:

Oksekødet steges i en gryde sammen med karry. Når det er næsten stegt tilsættes

ingefær, paprika, salt og peber. Herefter tilsættes tomatpure og bouillon/vand så kødet er

dækket. Kom låg på og lad det småkoge(simre) i ca. 45 minutter. Herefter tilsættes løg i

skiver og fløden samt evt champignon. Det koger lidt videre indtil kødet er mørt – evt kan

sovsen jævnes lidt inden servering.

”Banan-mos”.

Kom olie på en pande, herpå lægges bananer i skiver, hele indholdet af dåsen med ananas (in kl saften) samt rosiner). Lunes ved svag varme (pas på det ikke brænder på) og omrøres lidt undervejs.

Bemærkninger:

Serveres med ris og små skåle med diverse til at drysse ovenpå. Kokosmel, peanuts, små syltede løg, mangochutney, evt ristede mandler (det har vi aldrig brugt da far ikke kan lide dem) og hvad du ellers kan finde på.

Serveres med kogte ris.