DSC_0124

Coq-au-vin

En enkel og velsmagende ret, som især er god som vinter-simre-mad

Ingrediensliste:
  • 1 unghane (evt en stor kylling)
  • 100 g bacon
  • 150 g perleløg (jeg bruger de frosne)
  • 1 stk 1-feds hvidløg eller 2-4 fed af et alm hvidløg
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • ½ flaske rødvin
  • 2-3 dl bouillon
  • hakket persille ( kan erstattes af hakket grønkål)
  • evt 250 g champignon
Tilberedning:

Skær kyllingen i stykker og brun den i ovn  (220 gr i 10-15 min)  eller gryde.

Svits bacon, perleløg , hakket hvidløg og evt champignion og hæld det over kyllingen i et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og timian og tilsæt laurbærblad. Tilberedes i ovnen ved 180 grader i ca en time

Bemærkninger:

Serveres med et godt stykke brød eller med kogte ris.

Savoykålssalat, kogte grønne bønner, grønkålssalat elelr anden grov salat passer godt til retten