Salat med persillerødder og æble

Salat med persillerødder og æble

Frit efter Meyer; En lækker salat som er både blød og sprød på en gang, lækkert tilbehør til bl.a. lammekød

Ingredienser

3/4 kg persillerødder

1 bundt bredbladet persille

3 spsk æbleeddike (eller anden frugteddike)

3 spk rapsolie

1 tsk honning

salt og friskkværnet peber

2 skiver brød

Tilberedning

Skær persillerødderne i relativt små tern( 1-2 cm x 1-2 cm)

Bring en gryde vand i kog og kog persillerodsternene i 3-4 minutter, til de er møre men stadig har bid

Tag ternene op, dryp dem af og mariner ternene med rapsolien, eddiken, honning, salt og peber i ca ½ time

Skyl æblerne og skær dem ud i tynde både som blandes sammen med persillerodsternene.  Pluk persillen i blade og bland også dem i.

Lad salaten trække i 5-10 minutter.

Lav croutoner af de 2 skiver brød og drys dem over salaten lige inden servering.

Bemærkninger

Bemærkninger: Smager rigtigt godt til lammekød

Croutoner fremstilles ved at skære brødet i 2-3 cm tern om ristes på begge sider i olie på en pande eller i ovnen. Husk at vende brødternene inden de suger al olie ind på den ene side

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/meyers-salat-med-persilleroedder-og-aeble/