Frit efter Meyer; En lækker salat som er både blød og sprød på en gang, lækkert tilbehør til bl.a. lammekød
Ingredienser
3/4 kg persillerødder
1 bundt bredbladet persille
3 spsk æbleeddike (eller anden frugteddike)
3 spk rapsolie
1 tsk honning
salt og friskkværnet peber
2 skiver brød
Tilberedning
Skær persillerødderne i relativt små tern( 1-2 cm x 1-2 cm)
Bring en gryde vand i kog og kog persillerodsternene i 3-4 minutter, til de er møre men stadig har bid
Tag ternene op, dryp dem af og mariner ternene med rapsolien, eddiken, honning, salt og peber i ca ½ time
Skyl æblerne og skær dem ud i tynde både som blandes sammen med persillerodsternene. Pluk persillen i blade og bland også dem i.
Lad salaten trække i 5-10 minutter.
Lav croutoner af de 2 skiver brød og drys dem over salaten lige inden servering.
Bemærkninger
Bemærkninger: Smager rigtigt godt til lammekød
Croutoner fremstilles ved at skære brødet i 2-3 cm tern om ristes på begge sider i olie på en pande eller i ovnen. Husk at vende brødternene inden de suger al olie ind på den ene side