Mormor Sussies klejner

Sussis klejner var anderledes end klejner er flest. Små og knap så fede.

Ingredienser:
  • 3 æggeblommer
  • 1 helt æg
  • 65g melis
  • 1 spsk. Fløde
  • 30g smør
  • 250g mel (småkagemel er det bedste – se bemærkninger nedenfor)

 

Tilberedning:

Æggeblommerne og ægget piskes tykt med sukkeret, smørret smeltes og kommes sammen med fløden og melet i æggemassen. Det hele æltes godt, og dejen hviler mindst 1 time, den kan godt stå fra den ene dag til den anden, men må da være overdækket af et fugtigt klæde. Dejen udrulles, udskæres i aflange firkanter, i midten skæres et snit på langs, og klejnes vrides. Koges lysebrune i palmin. Et stykke kartoffel puttes i palminen, så det ikke bruner.

:Bemærkninger:

Henrik foretrækker sin egen mors mere fede version.  Man skal nok være opvokset med Sussis klejner….

Tips. Brug ikke hvedemel med stort glutenindhold til småkager, så bliver de seje. Køb enten discount-mel eller bedre endnu; småkagemel (Amo har 1 kg poser med småkagemel)

Klejner smager bedst når de er friskbagte, dvs ikke mere end 2-3 dage før de skal bruges. Sussis klejner klarer det bedre end de almindelige mere fede klejner.