image

Pære- tranebær dessert med havregryns-smuldredej

Pære- tranebær dessert med havregryns-smuldredej

Bemærkninger:

Desserten er let at lave og falder ikke tungt.

Kan nemt udvides til flere personer, mængderne i opskriften er ikke så afgørende, jeg slumper mig gerne frem.

Ingredienser

•3 modne pærer

•2½ dl friske tranebær (fås i efteråret og kan pga naturligt indhold af konserveringsmiddel holde sig længe i køleskab) I nødstilfælde kan tørrede tranebær bruges, dog en lidt mindre mængde

•½ dl ahornsirup

•citronsaft fra 1 citron eller tilsvarende mængde koncentreret

•"Smuldredej":

•1½ dl havregryn

•½ dl sukker, gerne brun farin eller rørsukker, men alm sukker kan bruges

•1 spsk smør (eller smørbart blandingsprodukt 75 %)

Tilbehør: Creme Fraiche. Thieses 9% er GOD

Tilberedning

Opvarm ovnen til 200 °C

Skær kernehusene ud af pærerne og del dem i både. Bland pærestykker, tranebær, ahornsirup og citronsaft i en ovnfast skål (gerne lav).

I en skål blandes havregryn og farin. Smørret skæres i småstykker og lægges i skålen med de øvrige ingredienser. Lad det stå lidt på køkkenbordet til smørret er lidt blødt, derefter blandes det nemt sammen med fingerspidserne.

Fordel havregrynsblandingen over tranebærblandingen.

Bages i ovnen ved 200 ° i ca 10 minutter, herefter skrues ned til 175 ° og bages yderligere ca 20 minutter.

Serveres med Creme Fraiche

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/paere-tranebaer-dessert-med-havregryns-smuldredej-2/