Bemærkninger:
Desserten er let at lave og falder ikke tungt.
Kan nemt udvides til flere personer, mængderne i opskriften er ikke så afgørende, jeg slumper mig gerne frem.
Ingredienser
•3 modne pærer
•2½ dl friske tranebær (fås i efteråret og kan pga naturligt indhold af konserveringsmiddel holde sig længe i køleskab) I nødstilfælde kan tørrede tranebær bruges, dog en lidt mindre mængde
•½ dl ahornsirup
•citronsaft fra 1 citron eller tilsvarende mængde koncentreret
•"Smuldredej":
•1½ dl havregryn
•½ dl sukker, gerne brun farin eller rørsukker, men alm sukker kan bruges
•1 spsk smør (eller smørbart blandingsprodukt 75 %)
Tilbehør: Creme Fraiche. Thieses 9% er GOD
Tilberedning
Opvarm ovnen til 200 °C
Skær kernehusene ud af pærerne og del dem i både. Bland pærestykker, tranebær, ahornsirup og citronsaft i en ovnfast skål (gerne lav).
I en skål blandes havregryn og farin. Smørret skæres i småstykker og lægges i skålen med de øvrige ingredienser. Lad det stå lidt på køkkenbordet til smørret er lidt blødt, derefter blandes det nemt sammen med fingerspidserne.
Fordel havregrynsblandingen over tranebærblandingen.
Bages i ovnen ved 200 ° i ca 10 minutter, herefter skrues ned til 175 ° og bages yderligere ca 20 minutter.
Serveres med Creme Fraiche