P1010501

Salat med grønne bønner og bagte rødbeder

Salat med grønne bønner og rødbeder

En dejlig mættende salat - især velegnet i efteråret og om vinteren

Ingredienser

1 pose rødbeder

1 bundt grønne bønner

1-2 porrer

skal og saft fra 1 citron

2 spsk. sennep

1 fed hvidløg

100 g gedeost

olie

havsalt

sort kværnet peber

Tilberedning

Rødbeder

Skur rødbederne og sæt dem over at koge, ca. 30 minutter, i vand tilsat 1 spsk og 1 tsk eddike. Eddiken binder farven, så rødbederne forbliver smukke og farvestrålende. Afkøl let, smut skallen af rødbederne og skær dem i tern eller stave.

Bønner og porrer

Nip bønnerne og damp dem sprød-møre i lidt kogende vand med salt 6-8 minutter. Afdryp og afkøl let. Snit porrer i fine ringe. Kom lidt olie på en pande og steg porrerne et par minutter, krydr med salt og peber.

Dressing

Pisk citronsaft og reven citronskal med sennep og presset hvidløg, tilsæt olie under piskning og smag til med salt og peber. Vend rødbeder og bønner med dressing. Lad salaten trække lidt.

Bemærkninger

Servering Anret salaten på et fad, drys med de stegte porrer og generøse brud af gedeost. Dejlig mættende salat blot serveret med brød, eller evt. fisk, svinekød eller lammekoteletter til.

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/salat-med-groenne-boenner-og-bagte-roedbeder/

 

__