En dejlig mættende salat - især velegnet i efteråret og om vinteren
Ingredienser
1 pose rødbeder
1 bundt grønne bønner
1-2 porrer
skal og saft fra 1 citron
2 spsk. sennep
1 fed hvidløg
100 g gedeost
olie
havsalt
sort kværnet peber
Tilberedning
Rødbeder
Skur rødbederne og sæt dem over at koge, ca. 30 minutter, i vand tilsat 1 spsk og 1 tsk eddike. Eddiken binder farven, så rødbederne forbliver smukke og farvestrålende. Afkøl let, smut skallen af rødbederne og skær dem i tern eller stave.
Bønner og porrer
Nip bønnerne og damp dem sprød-møre i lidt kogende vand med salt 6-8 minutter. Afdryp og afkøl let. Snit porrer i fine ringe. Kom lidt olie på en pande og steg porrerne et par minutter, krydr med salt og peber.
Dressing
Pisk citronsaft og reven citronskal med sennep og presset hvidløg, tilsæt olie under piskning og smag til med salt og peber. Vend rødbeder og bønner med dressing. Lad salaten trække lidt.
Bemærkninger
Servering Anret salaten på et fad, drys med de stegte porrer og generøse brud af gedeost. Dejlig mættende salat blot serveret med brød, eller evt. fisk, svinekød eller lammekoteletter til.