En simpel salat som kan laves hele året, i sæsonen med friske bønner og udenfor sæson (eller hvis man ikke lige har friske bønner) med frosne.
Ingredienser
400-500 g Grønne bønner (Haricoverts, evt frosne)
100-150 g bacontern
et par kartofler
dressing. Ryst den selv af: Ole, eddike, lidt vand og krydderier, evt lidt hvidløg
eller, brug en færdig dressing (ikke de cremede)
Tilberedning
Kog bønner så de stadig har lidt bid.
Kog kartoflerne så de er kogte men stadig er faste
Steg baconternene.
Bønnerne anrettes i et fad, ristede bacontern og kogte kartofler skåret i stykker blandes i /anrettes pænt ovenpå.
Hvis man selv blander dressingen bruges ca 1/3 rapsolie, 1/3 (vin- , æble- eller alm ) eddike og 1/3 vand. Krydderier; salt, peber og evt timian og/eller hvidløg
Bemærkninger
Bemærkninger:
Smager dejligt til alle kødretter, kan også bruges som en selvstændig frokostret eller en let middagsmad.
Meget nemt at lave. Tager ca 1/2 time at lave inkl kogning af kartofler.