en god efterårs-suppe der kan bruges både som forret og som hovedret. Suppen er pæn når den serveres med kammuslingerne samt æbler og dild på toppen.
Ingredienser
Suppe til 4-6 personer (afhænger af anvendelsen)600 g jordskokker
400 g kartofler
1 kvist timian
1½ liter vand
grønsagsbouillon (terning, ekstrakt eller andet)
1 dl piskefløde
citronsaft
salt og peber
Fyld:
12 kammuslinger
1 æble (gerne cox orange eller holsteiner cox)
6 spsk olie (jeg bruger gerne oliven- eller rapsolie med citron)
1 lille bundt dild
smør (olivenolie) til stegning¨citronsaft til æblerne
Tilberedning
Suppe:
Skræl jordskokkerne og kartofler og skær dem i tern. Svits dem i smør eller olie i en tykbundet gryde.
Hæld vandet over grønsagerne ogtilsæt bouillon samt timian.Kog grønsagerne til de er møre. Tag timiankvisten op mens man blender suppen og kom det hele tilbage i gryden. Tilsæt piskefløden og smag til med salt og peber samt evt citronsaft
Indtil dette punkt kan suppen tilberedes i forvejen.
Lige inden servering varmes suppen godt igennem. Skrællede æbler uden skrog skæres i meget små tern og dryppes med lidt citronsaft for ikke at blive brune.
Dilden hakkes fint.
Kammuslingerne steges 1 minut på hver side (vendes kun den ene gang)
Suppen øses op i tallerkener, 2 kammuslinger placeres ovenpå og til sidst æbletern, skålen pyntes med hakket dild
Bemærkninger
NB. Tænk over om dine gæster kan lide kammuslinger, ellers kan suppen også serveres uden, men så er den ikke helt så festlig.