_DSC0007 (2)

Suppe med jordskokker og kammuslinger

Sppe med jordskokker og kammuslinger

en god efterårs-suppe der kan bruges både som forret og som hovedret. Suppen er pæn når den serveres med kammuslingerne samt æbler og dild på toppen.

Ingredienser

Suppe til 4-6 personer (afhænger af anvendelsen)600 g jordskokker

400 g kartofler

1 kvist timian

1½ liter vand

grønsagsbouillon (terning, ekstrakt eller andet)

1 dl piskefløde

citronsaft

salt og peber

Fyld:

12 kammuslinger

1 æble (gerne cox orange eller holsteiner cox)

6 spsk olie (jeg bruger gerne oliven- eller rapsolie med citron)

1 lille bundt dild

smør (olivenolie) til stegning¨citronsaft til æblerne

Tilberedning

Suppe:

Skræl jordskokkerne og kartofler og skær dem i tern. Svits dem i smør eller olie i en tykbundet gryde.

Hæld vandet over grønsagerne ogtilsæt bouillon samt timian.Kog grønsagerne til de er møre. Tag timiankvisten op mens man blender suppen og kom det hele tilbage i gryden. Tilsæt piskefløden og smag til med salt og peber samt evt citronsaft

Indtil dette punkt kan suppen tilberedes i forvejen.

Lige inden servering varmes suppen godt igennem. Skrællede æbler uden skrog skæres i meget små tern og dryppes med lidt citronsaft for ikke at blive brune.

Dilden hakkes fint.

Kammuslingerne steges 1 minut på hver side (vendes kun den ene gang)

Suppen øses op i tallerkener, 2 kammuslinger placeres ovenpå og til sidst æbletern, skålen pyntes med hakket dild

Bemærkninger

NB. Tænk over om dine gæster kan lide kammuslinger, ellers kan suppen også serveres uden, men så er den ikke helt så festlig.

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/suppe-med-jordskokker-og-kammuslinger/