image

Sursød æblekompot med vanille

 

Sursød æblekompot med vanille

En sursød æblekompot som er et friskt alternativ til tyttebær-syltetøj eller ribsgeleen til julemaden/anden.

Ingredienser

2 dl æbleeddike

1,5 dl rørsukker

1 stang vanilje flækket

2 nelliker

5 sorte peberkorn

1/2 tsk stødt allehånde

1 tsk salt

5 æbler

1 mango

1 håndfuld tranebær – friske eller frosne, jeg har ikke prøvet med tørrede men mon ikke det går også

2 laurbærblade

Tilberedning

Del æblerne i både og fjern kernehusene. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem. Del mangoen i både. Kom alle ingredienser i en gryde og lad det simre ved svag varme en lille time. Frugten skal være mør, men ikke udkogt. Hæld kompotten på rene glas og stil på køl

Schema/Recipe SEO Data Markup by Zip Recipes Plugin
http://mettemor.dk/wp/sursoed-aeblekompot-med-vanille/
Bemærkninger:

Er også  fin at servere til ost.

Meget nem at lave, tager højst et kvarter plus koge-tiden.

IMG_2801