Løgtærte efter tante Kis

Kis’s løgtærte er god som en selvstændig frokostret, evt med en god salat til, kan også bruges som en del af en større frokost.

Ingredienser:

Mørdej:

  • 225 g mel
  • 110 g smør
  • lidt salt
  • lidt vand

Fyld:

  • 3/4 – 1 kg løg
  • 2 æg
  • 60 g reven ost
Tilberedning:

Lad dejen hvile mens fyldet gøres klar.

Løgene koges forsigtigt i smør eller baconfedt i ca ½ time med låg på gryden. Løgene røres med 2 sammenpiskede æg og den revne ost.

Dejen bredes ud i en smurt tærteform. Løgblandingen hældes i og tærten bages i en jævnt varm ovn i 20 – 30 minutter.

Evt kan der bruges bacontern i fyldet. Bacontern steges inden løgene tilsættes og steges i deres fedt.

Bemærkninger:

Opskriften er lidt rigeligt stor til 2 personer.